Vanesa i Eila Gerents/chefs

La Font del balç és un projecte il·lusionant que comparteixen Vanesa i Eila.

Després d'una llarga trajectòria en el món de la restauració, han iniciat una nova aventura personal i professional a les portes de la Font. Contentes i orgulloses, d’agafar el relleu d’aquest lloc tan emblemàtic, d’aquest racó tan màgic i espectacular. Amb moltíssimes ganes i energies per què aquest gran pla, segueixi creixent i endavant. Esperem que us hi sentiu molt a gust, que la gaudiu, que hi mengeu bé, que hi balleu molt, que hi llegiu, que hi rieu... I que hi seguiu compartint moments i histories amb nosaltres.

Historia de la font Generacions a La font del balç

La Font del Balç, neix l’1 de gener de 1946. Aquesta història, comença amb Ramon Sabata “el petit de Cal Cabré”, que ens diu… “Jo sempre rumio molt a les nits i una vegada se’m va acudir un projecte. Quan em vaig despertar vaig dibuixar la Font del Balç, amb un quiosc cadires i taules. Tot seguit vaig portar aquell esbós a l’ajuntament a veure si ho podien fer. Em van dir que la Font del Balç pertanyia a Casserres i que s’ho mirarien. Finalment em van dir que ho farien. L’amo, que vivia a Cal Bassacs, va costruir el quiosc i jo només vaig haver de comprar el demès. En acabat, em vaig fer l’amo del poble i de la comarca perquè hi vaig posar una pista de patins i venia gent de tot arreu. A fora hi havia dos bancs que m’havien fet a Fígols, ja que m’apreciaven molt. A vegades organitzàvem balls i estava sempre ple”. Llegint aquestes paraules ja ens podem imaginar, perquè la Font és actualment un racó tan especial i peculiar. La Font ha vist passar generacions senceres, des dels nostres avis amb patins o enamorant a la parella al ball del diumenge, als nostres pares, que podríem dir que el vall del diumenge, ja era una mica més “roquero” fins al dia d’avui que ens hi trobem des dels més grans als més petits, compartint experiències, records i moments. Un espai amb carisma, on sempre s’ha apostat fort per la cultura, no deixant mai de programar música, teatre, dansa, espectacles, tallers, xerrades, exposicions, presentacions… Un espai obert a tot i tothom i en constant evolució. Tot això no seria possible sense totes les persones que l’han regentat i han aportat cadascuna d’elles la seva energia per aquest gran projecte. Gràcies Ramon,…(falten uns quants noms de persones que han portat la font) Montse, Pitu, Albert, Teresa, Rafaela, Xavi, Laura, Núria, Reche,Vanesa, Eila. I sobretot, no seria possible sense totes les persones que l’han acompanyat durant aquests anys i se l’han fet seva. Persones que de forma altruista han col.laborat i ajudat a que la font continuï sent un punt de trobada cultural i social de referència a la comarca.

La Font de la Font del balç Un racó ple d'histories i moments

L´Associació Cultural Font del Balç és una entitat sense ànim de lucre destinada a promoure l´activitat cultural a Gironella i comarca amb propostes per a tots els p&ucute;blics. Es programen actuacions de diferents disciplines garantint la diversitat, tant d´estils com de procedència.

És creada l´any 2006, per un grup de joves fidels a aquest local i amb l´objectiu que la Font, torni a ser, el punt de trobada social i cultural que va ser durant molts anys. Fes-te soci, aposta per la cultura. L´associació pretén aconseguir que l´art i la cultura siguin accessibles a tothom, això com, crear un punt de trobada cultural i social i incentivar la participació ciutadana en l´àmbit de la cultura. L´única font d´ingressos de l´Associació és la quota dels socis i una ajuda dels locals. Tots els actes programats són gratuïts. Per això agraïm la col·laboració dels socis, moltes vegades desinteressada, que fa possible poder programar activitats culturals de qualitat.

Per +info » L´Associació Cultural Font del Balç» http://www.acfb.cc/ i també La Berguedana de Jazz o bdejazz»http://www.bdejazz.net/